Mutfak

Bodrum Geceleri Tarifi Mehmet Şef Özel

Masterchef All Star eleme mücadelesinde Mehmet Yalçınkaya Şefin özel tarifi Bodrum geceleri tarifi nasıl yapılır? Malzemeler ve yapılış bakımından oldukça zor olan bu tarifi denemek ister misiniz? Et ve özel sos ile süslendirilmiş tabağı aktif karbon kullanarak yapabilir ve özel misafirlerinize sunabilirsiniz. Bodrum geceleri yemeği ile özel günlerinizi lezzetli hale getirmek için mutlaka deneyin.

Bodrum geceleri özel tarifi için özel olarak erişmeniz gereken baharatlar ve malzemeler yer alıyor. Bu malzemeleri aktar ve baharat satıcılarından ulaşabilirsiniz. Aktif karbon satın almak için marketler ve yine aktarlardan temin edebilirsiniz.

Bodrum Geceleri Tarifi

Malzemeler 4-6 Kişilik

  • Yarım kilo Dana Antrikot
  • 2 adet Patlıcan
  • 2 adet patates

Sosu için

  • Kişniş, Hardal tohumu, Rezene, Karabiber, Tarhun
  • Aktif karbon (sıvı)
  • Kemik iliği
  • Sarımsak
  • Porçini mantarı
  • Taze soğan
  • Kırmızı soğan
  • Ispanak
  • Üzüm sirkesi
  • Zeytinyağı
  • Bitter Çikolata
bodrum geceleri yemeği tarifi

Yapılışı ;

  • ilk olarak antrikot bütün olarak mühürlendikten sonra düdüklü tencerede su ilave ederek 45 dk pişirin.
  • Sosu için aktif karbona su ilave ederek istediğiniz kıvamda açın. Ardından içerisine soğan , sarımsak , kemik iliği ilave ederek 5 dk kaynatın. İstediğiniz kıvama geldikten sonra altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Antrikot piştikten sonra dışını kişniş , hardal tohumu, rezene , karabiber ve tarhun ( kuru) kaplayın.
  • Hazırladığınız sosun içerisine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı ilave ederek etinizi mantolama yöntemi ile pişirin.
  • Amaç ete nüfus edecek olan sos ile birlikte lezzetlendirmek. Bu işlemi yaparken aynı zamanda diğer pürelerinizi de hazırlayabilirsiniz.
  • Ispanak, taze soğan ile birlikte bir miktar kavurduktan sonra ılık bir şekilde patates püreniz ile tabağa serin.
  • Ardından üzerine kağıt şeklinde hazırlamanız gereken patlıcanları közleyerek fırın kağıdına serin ve 25 dk fırında pişirin.
  • Fırında kuruması gereken bu patlıcan kağıdını tabağınızın içindeki pürenin üzerine serin.
  • En üst kısıma hazırladığınız eti ilave ettikten sonra soya filizleri ile süslendirin.
  • Afiyet olsun.

En iyi airfryer Tarifleri denediniz mi?

Meşhur Zaim Usta Acılı Güveç Tarifi vazgeçilmeziniz olacak

Masterchef Allstar bölümünde Mehmet Yalçınkaya tarafından hazırlanan imza yemeği ile yarıştı ve elenen isim Güzide oldu. Tarifin yapılışı ve özel olarak hazırlanışı tarafımızdan yapılmış ve denenmiştir. Malzemeleri en eksiksiz olarak hazırlamanız halinde en lezzetli tarife ulaşabilirsiniz.

Tıkla Oy ver
[Toplam: 1 Oyunuz: 5]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu