En Güzel ve Lezzetli 10 Balık Türü!
Balık yemek aslında bir kültürdür. Onu kültür haline getiren etkenlerin başında mevsimine göre tüketilmesi gerektiğinin olması diyebiliriz. Yemesi de seçmesi de bir kültür oluşumunu işaret eden balık türlerinin hangilerinin en lezzetli olduğunu merak ediyorsanız listemiz tam aradığınız türde. Eğer en lezzetli balık türleri hangisi araştırmasından yola çıkarak konumuza ulaştıysanız kusursuz bir liste okumaya hazır olun.
1- LÜFER
Yazımızın girişinde bahsetmiştik her balığı her dönem yemeniz mümkün değil. Hem sağlık hem de lezzet açısından farklılıklar sunar. Lüfer, listemizin girişindeki ilk balıktır. Fazlasıyla lezzet anlamında sizi tatmin edecek olan lüfer, Ağustos ayında ya da sonbahar aylarında tüketilmesi önerilmekte. Izgara sevenler için iyi bir tercih olacaktır.
2- BARBUNYA
Büyük balık sevenlerin küçük balıklara olan bakış açısını değiştiren kusursuz lezzete sahip barbunya veya barbun balığı. Bir çok kişiye göre en lezzetli balık olduğu ifade edilir. Nitekim bu düşünce kimsede boşuna oluşmuyor. Tadacağınız en lezzetli balık türlerinden biridir.
3- KALKAN
En lezzetli balıklar listesinde olmasına kimsenin itiraz etmeyeceği Kalkan balığı, masanızda yer alabilecek en lezzetli balık türlerinden biridir. Şubat, Mart, Nisan aylarında en lezzetli dönemini yaşamaktadır.
4- İSKORPİT
Listemizde yer alan ilginç balıklardan biri. Sebebi ise dışının zehirli olması. Balık reyonlarında çok sık rastlamasanız da bulmak zor değil. Eğer tadına bakmadıysanız bir gün değişiklik yapıp İskorpit balığı deneyebilirsiniz.
5- HAMSİ
Çok ufak boyutlarda olsa da lezzetiyle nam salmış olan Hamsi, Karadeniz ve Marmara’da çıkarılmaktadır. Boyutu lezzetiyle orantılı olduğu söylenmekte. Ufak boyutta olanların daha lezzetli olduğu belirtilmektedir. Bu yüzden Karadeniz hamsisi daha lezzetlidir. Çünkü Marmara’da çıkartılan hamsi boyutları biraz daha iri olmakta.
6- ÇİPURA
En çok tüketilen balıklardan biri olan Çipura, restoranlarda ve evlerde fazlaca tüketiliyor. Lezzet bakımından her zaman en iyiler arasına girse de daha iyi lezzetler olduğunu kabul etmek gerekir. Ortalamanın üzerinde lezzete sahip olması ise onun bu listede yer almasını sağlıyor.
7- TORİK
Torik balığını palamut veya tombik isimli balıkla karşılşatırabilirsiniz. Hatta bazen palamut yediğinizi sanıp torik balığı yiyor olabilirsiniz. Su altında agresif bir yapıya sahip olmasıyla bilinen Torik, Karadeniz balığıdır. Izgara için fazlasıyla ideal.
8- MERCAN
Bahar aylarından itibaren yaz mevsiminde fazlaca popüler olan Mercan balığı, balık reyonları ve hallerde sık rastladığınız balıklardan biri. Oldukça lezzetlidir. Özellikle Ege denizinden çıkarılan Ege mercanı en lezzetli olanıdır. Limonu yanından eksik etmemeniz gereken türdür.
9- LEVREK
Levrek balığı da mercan balığı gibi yaz aylarında daha lezzetlidir. Her damak zevkine hitap etmese de bir çok balık ile kıyaslandığında beğenilen bir lezzete sahip. Izgarada ya da fırında lezzetli olan Levrek balığının kebabı da meşhur.
10- DİL BALIĞI
Bazen balık olduğundan şüphe edebileceğiniz dil balığı, şiş şeklinde tüketilmekte. İsmi yabancı geldiyse Pisi balığı olarak da onu duymuş olabilirsiniz. İnce gövde yapısıyla dikkat çeken balık, bünyesinde balık kokusu bulundurmuyor. Bu yüzden eğer balık tüketmek isteyip de kokusu sebebiyle tüketemiyorsanız tercih edebileceğiniz lezzetli bir türdür.
Kalkan balığının iyi olduğunu duymuştum ama nedense yemeye cesaret edemediğim bir balık türü. Favorim barbunya. Keşke aynı lezzette daha büyük bir balık olsa.
mezgit ve barbunyayı çok veriyorum. Tavsiye ederim.