Mutfak

Hengel Tarifi Masterchef Sinem Özler

Masterchef bu akşamki bölümde ünlü chef Sinem Özler imza tabağı olan Hengel Tarifi ile ekranlarda yer aldı. Kendi evinizde en pratik ve güzel tarifi yapmanız için malzemeler ve tüyoları ile kolay pratik bir şekilde yapabileceksiniz. Hengel Tarifi Masterchef özel tabağı ile yarışmacıların bu güzel tabağını sizlerde mutfaklarınız da kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Hengel Kars yöresine ait olan hamur işi bir yemektir. Farklı tarif türleri ve bölgelere göre değişen malzemeler ile çeşitli isimler ile adlandırılmaktadır. En doğru olan Hengel olarak bilinir ve tarifi aşağıdaki şekildedir.

Masterchef Hengel Tarifi

Malzemeler ; 4-6 Kişilik

  • 2 Su bardağı su
  • 3 Yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un ( istediğiniz kıvam için ekleme yapabilirsiniz. )

Üzeri için ;

  • istediğiniz miktarda yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Nane
  • Pul Biber
  • Kırmızı toz biber
  • 3 Baş Soğan
  • Margarin

Yapılışı ;

  • ilk olarak hamurunu hazırlamak ile başlayabilirsiniz. Un , su , yumurta ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederek dinlenmeye bırakın. Püf noktası ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzetli olur.
  • Soğanları şeker ile birlikte karamelize etmeniz gerekiyor. Karamelize işlemi için kısık ateşte ara sıra karıştırarak soğanların rengi değişene kadar kavurun.
  • Hamur dinlendikten sonra açarak kare şeklinde kesin. Boyutlarını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Kare olarak kesilen hamurları hafif bir un ile karıştırın ki pişerken yapışmasın.
  • Hamurları kaynamış suda 10 dakika haşlayın.
  • Haşlanan Hamurları servis tabağına istediğiniz şekilde dizin.
  • Üzerine yoğurdunuzu ilave ettikten sonra en üste karamelize soğanları ilave edin.
  • Ayır bir tavada 2 yemek kaşığı margarini kızdırın ve üzerine nane, toz biber , pul biber ilave ederek kavurun. Yanmamasına dikkat edin.
  • En son hazırladığınız yağı ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Püf Noktaları ;

Hamurlar piştikten sonra yoğurt ilave etmeden önce soğumaya bırakın aksi taktirde yoğurt kesilir.

Hamurları haşlamadan önce suyun içerisine sıvı yağ ilave ederek yapışmasını engelleyebilirsiniz.

Soğanları karamelize ederken 2 adet küp şeker ile bir miktar su ilave edebilirsiniz. Bu şekilde daha hızlı karamelize olur.

Mehmet Şefin imza tabağı bodrum geceleri tarifi denediniz mi?

Mehmet Şefin yeni mekanı Denizden Bodrum Menü ve Fiyatları

Tıkla Oy ver
[Toplam: 0 Oyunuz: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu