Yaşam

imei Kayıt Ücreti Harç Nasıl Geri Alınır?

imei Kayıt ücreti ile telefonlarını kayıt yapmak isteyen ve yanlış imei yada tutarın yatırılması ile kayıt olmayan telefonlar için ödenen imei ücreti nasıl geri alınır? Bir çok kişinin merakla araştırdığı bu duruma çözüm bulduk. Telefon harç ücretlerinin 20 bin TL olması öncesinde bir çok kişinin telefonlarını kayıt etmek için E-devlet üzerinden işlem yapması ile kilitlenen sistem sonrasında ödeme yapılmasına rağmen telefonların kayıt dışı olduğu görülüyor. Bu durumda ücretlerin geri alınması ve güncel tutar olan 20 bin TL ödeme yapılması gerekiyor.

Yoğunluktan dolayı bir çok kişi işlemlerini tamamlamadan hata alırken , bir çok kişi de imei ücretini ödemesine rağmen telefonların kayıt dışı olduğu uyarısını alıyor. Bu durumda yapmanız gerekenler şu şekilde ;

İmei kayıt ücreti nasıl geri alınır?

imei kayıt ücretleri 20 bin TL olmadan önce 6 Bin TL ödeme yaptınız fakat sistem hata verdi veya iki kez ödeme yaptığınız olduysa adımları takip ederek ücretlerinizi geri alabilirsiniz.

  • Telefonunuza Gib Gelir idaresi Başkanlığı uygulamasını indirin ve E-devlet üyeliğiniz ile giriş yapın.Sisteme giriş yapmanız için mobil uygulama şart değil , internet tarayıcısına gib yazarakta giriş vergi işlemlerine giriş yapabilirsiniz. https://www.gib.gov.tr/
  • Sisteme bilgilerini ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına “iade” yazın.
  • Karşınıza çıkan ekranda “ Harç ve Değerli Kağıt Bedeli iade talebi ” alanına giriş yapın.
  • Açılan ekranın en alt kısmında yer alan seçenekler arasından “ Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım izni ” alanını seçtikten sonra tarih kısmını 2023 seçerek sorgula diyoruz.
  • Karşınıza çıkan ekranda ödeme yaptığınız bilgiler çıkacak ve buradan seçtikten sonra aşağıdaki boşluğa ücretini ödediğiniz imei numarasını giriş yapıyorsunuz.
  • Bundan sonraki adımlarda sizden istenen bilgileri ( isim soyisim – telefon , İban ve adres ) gibi bilgileri girin.

Bu işlemlerin ardından karşınıza çıkan ekranda kayıtlı imei ücretinin başarılı bir şekilde yapıldığını gösterir. Bu ekranların veya ödeme yaptığınız bilgilerin çıkmaması durumunda Gelir idaresi başkanlığına direk olarak başvurmanız gerekiyor.

imei kayıt ücreti 2023 yılı itibariyle 20 bin TL olarak güncellenmiştir.

buuon.com

imei Kayıt süresi kaç gün?

imei kayıt ücreti telefon hattınız ile kullanmaya başladıktan itibaren 120 gün 4 ay olarak güncellenmiştir. Çift sim kartlı cihazlar için bu süre 240 gün 8 ay olarak kullanılabiliyor.

imei kayıt edilmez ise ne olur ?

Yurt dışından getirilen telefonlar verilen süre içerisinde kayıt edilmez ve harç ücreti ödenmez ise Türkiye’de kullanılan operatörler ile kullanılamaz ve kapatılır. Yurt dışı hatları ile kullanmak mümkün olmaktadır.

Kaçak imei kayıt yapılır mı?

Özellikle yurt dışından getirilen iphone modellerine kaçak olarak imei kayıt işlemi yapılabiliyor. Apple sistemi buna izin vermediği için farklı bir imei numarası ile değiştirmek mümkün olmamaktadır.

iphone 14 cihazlara imei atılır mı?

En çok imei kayıt için iphone cihazlar yapılıyor ve iphone 14 model cihazlara imei atma işlemi yapılmadığı biliniyor. Yapıldığını iddia eden kişilere itibar etmeyin.

Kayıt Ücretlerinde Yeni bir hak tanınacak mı?

20 bin TL haberlerinin ardından bir çok kişi 6 bin tl ile kayıt yapmak için gib adresine yoğunlaştı. Burada alınan hatalar, iki kez ödemeler, ödeme alınmasına rağmen kayıt yapamayan kişiler ile dolu. Bir çok yere şikayetler yağıyor olsa da ilgili birimin aranması ile ücret iadelerinin alınmaması gerektiği ve ilerleyen süre içerisinde kayıt ücretlerini aynı gün yatıranlar için 6 bin TL fiyattan hak verileceği söylentiler arasında.

Tıkla Oy ver
[Toplam: 0 Oyunuz: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu