Mutfak

Şah Pilavı Tarifi Masterchef Usulü Azerbaycan

Azerbaycan kültüründe en çok sevilen şah pilavı tarifi masterchef yarışmacıları tarafından bugün yapılıyor. Sizlerde kolay bir şekilde yapabileceğiniz şah pilavı masterchef usulü ile evlerinizde deneyebilirsiniz. Malzemeler kolay olmasının yanı sıra günlük yapılacak pilav tariflerinden biri olma özelliğine sahip bu tarifi en güzel şekilde yapmanız için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Şah Pilavı, Türk Azeri mutfağında klasikleşmiş, zengin ve lezzetli bir pilav çeşididir. Genellikle özel günlerde veya davetlerde tercih edilen bir yemektir. İçerisindeki malzeme bolluğundan ve yapılışı bakımından özenle hazırlanacak olan şah pilavını yapmanız için gerekli anlatım aşağıdaki gibi.

Şah Pilavı Masterchef

Malzemeler:

Pilav için malzemeler

– 2 su bardağı uzun taneli pilavlık pirinç

– 4 su bardağı su (pirinci ıslatmak için)

– 2 yemek kaşığı tereyağı

– 2 yemek kaşığı sıvı yağ

– 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

– 1/2 su bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı, suda bekletilmiş ve şişmiş)

– Tuz

**Üzeri İçin:**

– 1 yemek kaşığı tereyağı

– 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

– Toz tarçın

Yapılışı:

1. Pirinci 2-3 kez yıkayarak nişastasını azaltın ve ardından 4 su bardağı su ile birlikte en az 30 dakika ıslatın. Daha sonra süzün.

2. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Tereyağı eriyip hafifçe köpürdüğünde süzülmüş pirinci ekleyin.

3. Pirinci birkaç dakika kadar yağda kavurun, tane tane olması için karıştırın.

4. Ardından 4 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu da ilave edin. Karıştırıp kaynamaya bırakın.

5. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

6. Kuş üzümünü suda bekletip şişirmek isterseniz, suyunu süzüp pilava ekleyin. Aynı şekilde dövülmüş ceviz içini de ilave edin.

7. Pilavı ocaktan almadan önce tencerenin kapağını bir havlu veya temiz bir mutfak bezi ile sıkıca kapatın. Daha sonra kapağını kapatın ve pilavın dinlenmesi için 20-30 dakika bekletin.

8. Pilav dinlendikten sonra, tereyağını tavada eritin. Üzerine dövülmüş ceviz içini ekleyip hafifçe kavurun.

9. Pilavın üzerine kavrulmuş ceviz ve toz tarçını serpiştirerek servis yapın.

Şah Pilavı, genellikle et yemekleri veya yoğurtlu mezeler ile birlikte servis edilir. Zengin aroması, ceviz ve kuş üzümünün lezzetiyle özel gün sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiş bir pilavdır.

Tıkla Oy ver
[Toplam: 0 Oyunuz: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu