Mutfak

Zaim Usta Acılı Güveç Tarifi , Zaim Usta Menü Fiyatları

Zaim usta izmir’de en ünlü esnaf lokantalarından ve burada Acılı Güveç en beğenilen yemekler arasında. Acılı güveç Tarifi ve Zaim usta menü fiyatlarını sizler için araştırdık.  Bir çok sosyal medyada fenomen haline gelen Zaim usta esnaf lokantası yemekleri kadar sunumları ile de öne çıkıyor. Zaim usta yemeklerinin lezzeti kadar fiyatları ile de ön plana çıkıyor. Ortalamanın üzerinde fiyatları çoğunluk tarafından şikayet edilen bir durum olsa da yemeklerine kötü bir yorum yapan neredeyse yok gibi.

Zaim Usta Acılı Güveç Nasıl Yapılır?

Malzemeler 4-6 Kişilik ; 

  • Yarım 1 kilo tas kebaplık kuş başıdan biraz büyük yağsız et
  • 2 Büyük Soğan
  • 3 Adet Kırmızı Biber
  • 4 Adet Yeşil Biber
  • 2 Yemek Kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 3 Adet Domates
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz, karabiber, Ac kırmızı pul biber , Acı kırmızı Toz Biber 
  • Acı kırmızı kurutulmuş biber

Yapılışı ;

  • Geniş bir tava içerisine biraz sıvı yağ ekleyerek kavurun. Etler suyunu çekene kadar kavurabilirsiniz.
  • Kavrulan etlerin üzerine Soğanları ilave ederek 5 dk daha soğanlar tam ölmeden kavurun. 
  • Ardından kırmızı biber ve yeşil biberleri de ilave ettikten sonra salçaları ilave ederek kavurun. 
  • 2 yemek kaşığı margarin ilave ederek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Burada önemli olan margarin, sosuna kıvamını ve lezzetini veren margarin olacaktır. 
  • Kavrulan etler ve sebzeleri düdüklü tencere veya imkanlarınız var ise güveç içerisine alabilirsiniz. Güveç için büyük fırın olması gerekiyor. Evinizde düdüklü tencere var ise düdüklü tencereye ilave edin. 
  • En son üzerine baharatlarını ve acısını ilave ederek kontrol edin. İsteğinize göre baharatlarda ilave edebilirsiniz.
  • Kırmızı kurutulmuş acı biberleri ilave ettikten sonra sosun kıvamını kontrol edin.
  • Salça yetersiz olur ise sıcak suda salça eriterek biraz daha ilave edebilirsiniz. 
  • 45 Dk düdüklü tencerede pişirdiğiniz etler lokum gibi olacak. 
  • Düdüklü tencereden çıkartarak güveç içine yada borcama ilave ettikten sonra domatesleri 4’e bölerek üzerine dizin. 
  • En son 20 dk fırında domateslerin üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun

Zaim Usta Yemek Tarifleri 

Zaim usta lokantasında bulunan yemekleri evinizde yapmak için bizleri takip etmeye devam edin. En popüler yemek olan acılı güveç yukarıdaki tarifi deneyebilirsiniz. 

Zaim usta Menü ve Fiyatları

  1. Dana Pirzola 175 ₺
  2. Karnıyarık 125 ₺
  3. Patlıcan Mevsim kebabı 125 ₺
  4. Ciğer Sarma  125₺
  5. Kuzu Gerdan  175 ₺
  6. Atom Kokoreç 125₺
  7. Acılı Güveç 125 ₺
  8. İzmir Köfte 110₺
  9. Fırında Kuru Fasülye 65 ₺
  10. Kestirmeli kuzu 150 ₺
  11. Tereyağlı pilav 40 ₺
  12. Çökertme kebabı 150₺
  13. Ankara Tava  125₺
  14. Kuzu etli enginar 150 ₺
  15. Sac tava 125 ₺
  16. Portakallı soğanlı Yahni 125 ₺
  17. Arnavut ciğeri 125 ₺
  18. Kuzu incik Keşkekli 150 ₺
  19. Kuzu Haşlama 150 ₺
  20. Köfte & Döner 125₺ 
  21. yoğurt 35 ₺
  22. Tatlı Çeşitleri 35 ₺

Güncel fiyatlar yukarıdaki gibidir. Fiyatlarda değişiklik olduğunda güncellenmeye devam edecek. 

Zaim usta izmir adres : Çamdibi, Tuna mah, Fatih Cd. No:91, 35030 Bornova/İzmir

Zaim usta telefon numarası : (0232) 486 60 34  Rezervasyon yok

Zaim usta yemekleri saat 10:00’da tezgahta hazır olur. Öğlen saatlerinde yoğun bir şekilde sıra beklemeniz mümkün. Saat 2:00’da yemekler bitmeye başlar. Akşam 5 gibi sadece acılı güveç ve pilav bulma imkanınız olur. Aynı zamanda köfte ve döner mevcut. 

Zaim usta otopark konusunda 15 araçlı bir otopark mevcut. Onun dışında sanayi bölgesi olduğu için araç park konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

Tıkla Oy ver
[Toplam: 1 Oyunuz: 5]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu